ΑΛΜΥΡΑ

Μία συνταγή μού πού δεν θα την αλλάζετε με τίποτα! ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ!

Μία συνταγή μού πού δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!
ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ!

Υλικά:

Loading...
  • 1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
  • 1φακελάκι ξερή μαγιά
  • Μισή φλυτζανα τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • Μισή πλάκα βούτυρο βιταμ
  • 1κουταλιά τής σούπας αλάτι
  • 3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζανα τσαγιού.Θα δείτε στο ζύμωμα!

Γέμιση:

  • Ζαμπόν
  • Τυρί
  • Μπέικον
  • Αυγό
  • Κρέμα γάλακτος

Σάλτσα κρύα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα,βασιλικό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τρόπος παρασκευής:

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά.Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυρια).Διπλωνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.Αφήνουμε περίπου 35-40λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ενα κουτάλι πάνω απο την γέμιση!Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.

Καλή επιτυχία!
Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE