ΑΛΜΥΡΑ

Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς αφράτα και πεντανόστιμα.!!!

Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς φράτα και πεντανόστιμα.!!!

Υλικά:
500 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100+150 γρ, γάλα χλιαρό
75+50 γρ. βούτυρο μαλακό (τα 50 γρ, για το άλειμμα του φύλλου)
1 ξερή μαγιά
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Loading...

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές σάλτσα πιπεριάς ΕΔΩ
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 κύβο σκορδοβούτυρο με αρωματικά
1 ασπράδι αυγού( τον κρόκο για επάλειψη)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
Κάνουμε μία γούβα και βάζουμε 100 γρ, γάλα, τη ζάχαρη και το τη μαγιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη με το χέρι ή με το μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 20 λεπτά να φουσκώσει.

Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, απλώνουμε 50 γρ, βούτυρο και το μείγμα της γέμισης.
Κάνουμε ρολό και κόβουμε σε τρίγωνα ή φέτες, αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά.
Περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 175 στον αέρα 20-25 λεπτά!!!
Καλή όρεξη!!!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE