ΑΛΜΥΡΑ

Γρήγορη και εύκολη σφολιάτα σπιτική, απλά φανταστική!!!

Φανταστική σφολιάτα σπιτική πανεύκολη!!!!
Δεν υπάρχει…….. αυτή την τεχνική όταν την είδα ξετρελάθηκα…… τόσες σειρές φύλλων δε θα το πιστεύετε!!!
Έχει γίνει η αγαπημένη μου τελευταία, κάντε πακετάκια και φυλάξτε την στην κατάψυξη.

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ, ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
500 ml νερό χλιαρό
200 γρ. βούτυρο lurpak ή άλλο βούτυρο κρύο από το ψυγείο, σχεδόν παγωμένο!

Loading...

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το βούτυρο σε 4 κομμάτια των 50 γρ. το παγώνουμε λίγο για να μπορούμε να το περάσουμε από τον χοντρό τρίφτη.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερόχλιαρό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αυγά, χτυπάμε με το σύρμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο.

Κάνουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.

Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο μεγάλο φύλλο μπορούμε.
Τρίβουμε το ένα κομμάτι βούτυρο και με το πλάστη τυλίγουμε το φύλλο κυλώντας τον επάνω στο βούτυρο.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε και χωρίζουμε τη ζύμη κατά μήκος του πλάστη, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία και προσεκτικά διαχωρίζουμε τη ζύμη.

Διπλώνουμε τη ζύμη στο κέντρο από δεξιά και μετά από αριστερά κλίνουμε επάνω
Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.

Σε αυτή τη φάση τυλίγουμε τις σφολιάτες σε μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τις ανοίξουμε σε φύλλο ή τις βάζουμε στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Μπορούμε να κάνουμε στριφτάρια με ότι γέμιση θέλουμε ή πίτες με φύλλο πάνω κάτω.
Καλή επιτυχία!!

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top