ΓΛΥΚΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ ”ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ” Είναι μια συνταγή για ένα δροσερό, απλό, πανεύκολο, οικονομικό και το σημαντικότερο νόστιμο γλυκό ψυγείου !!! Δοκιμάστε το …

ΜΙΛΦΕΙΓ ”ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ” Είναι μια συνταγή για ένα δροσερό, απλό, πανεύκολο, οικονομικό και το σημαντικότερο νόστιμο γλυκό ψυγείου !!! Δοκιμάστε το …

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • 1 κουτί κονσερβα εβαπορε λάιτ των (400γρ.)
  • 2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
  • 1 κουτι άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ βητάμ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
  • άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορε,το νερό το άνθος αραβοσιτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)Ανακατευω συνεχως μέχρι να πηξει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και το βητάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.

Εγώ τη βαζω στο ψυγειο για πιο γρηγορα.Εντωμεταξυ,χτυπάω τα γκαρνι με το γαλα,σε σαντιγι.Η κρέμα όταν κρυωσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάξετε.Την χτυπάω στο μιξερ να αφρατεψει και να μαλακωσει,και εσωματώνω χτυπώντας τη μιση σαντιγι.

Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκου.Χωριζω τα σφολιατίνια στη μεση.Στρώνω σε πυρεξ 30χ38 περιπου μπισκοτα,κρεμα εναλλαξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκοτα και 3 στρώσεις κρεμα.Στο τέλος στρώνω τη σαντιγι και πασπαλίζω με αχνη!!!

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE