ΓΛΥΚΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ ”ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ” Είναι μια συνταγή για ένα δροσερό, απλό, πανεύκολο, οικονομικό και το σημαντικότερο νόστιμο γλυκό ψυγείου !!! Δοκιμάστε το …

ΜΙΛΦΕΙΓ ”ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ” Είναι μια συνταγή για ένα δροσερό, απλό, πανεύκολο, οικονομικό και το σημαντικότερο νόστιμο γλυκό ψυγείου !!! Δοκιμάστε το …

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτί κονσερβα εβαπορε λάιτ των (400γρ.)
  • 2 κουτιά νερό (μετράμε από το ίδιο το κουτί)
  • 1 κουτι άνθος αραβοσίτου Γιώτης των (160 γρ.) ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ βητάμ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια γκαρνί σκόνη +400 ml γάλα
  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια.(αν θέλετε να τρίψετε και στην επιφάνεια,τότε χρειαζόμαστε 3 πακέτα.Εγώ δεν είχα και έτριψα κράκερς Παπαδοπούλου!!!
  • άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το εβαπορε,το νερό το άνθος αραβοσιτου και το 1 ποτήρι ζάχαρη.(Αν το θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε αναλόγως)Ανακατευω συνεχως μέχρι να πηξει η κρέμα.Προσθέτω τις βανίλιες και το βητάμ,ανακατεύω,αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ,τη σκεπάζω με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά.Περίπου 2 ώρες.

Εγώ τη βαζω στο ψυγειο για πιο γρηγορα.Εντωμεταξυ,χτυπάω τα γκαρνι με το γαλα,σε σαντιγι.Η κρέμα όταν κρυωσει θα γίνει πολύ σφιχτή.Μην τρομάξετε.Την χτυπάω στο μιξερ να αφρατεψει και να μαλακωσει,και εσωματώνω χτυπώντας τη μιση σαντιγι.

Την άλλη μισή την κρατάω για την επιφάνεια του γλυκου.Χωριζω τα σφολιατίνια στη μεση.Στρώνω σε πυρεξ 30χ38 περιπου μπισκοτα,κρεμα εναλλαξ.Θα πάρει 3 στρώσεις μπισκοτα και 3 στρώσεις κρεμα.Στο τέλος στρώνω τη σαντιγι και πασπαλίζω με αχνη!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top