ΑΛΜΥΡΑ

Συνταγή για κοτόπουλο! Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη!!

Συνταγή για κοτόπουλο! Εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη!!

Τι χρειαζόμαστε:

Loading...
  • 4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
  • 1 μεγάλο πράσσο
  • 4 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη (Colman’s)
  • 3 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 75 m.l κρέμα γάλακτος
  • λίγο λευκό κρασί

Σ’ένα ταψάκι αλείφουμε τα κοτόπουλα με τη μουστάρδα (1 κουταλάκι ανα κοτόπουλο), αλάτι, πιπέρι, δενρολίβανο και λάδι.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα με την πέτσα πρός τα κάτω και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 18 λεπτα περίπου.

Ενώ τα στήθη ψήνονται, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το πράσσο και στο μούλτι λιώνουμε το σκόρδο μαζί με την φλούδα τους.
Όταν περάσουν τα 18 λεπτά γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη και ρίχνουμε μέσα το πράσσο και το σκόρδο. Ανακατέυουμε και μετά ρίχνουμε το κρασί.

Αφήνουμε για άλλα περίπου 10 λεπτάκια το φαγητό μας να τηγανιστεί και όταν βεβαιωθούμε πως έχει γίνει ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απ΄το τηγάνι και σε ένα ξύλινο πάγκο κόβουμε σε ροδέλες το κοτόπουλο.

Τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι την ρίχνουμε σε μία πιατέλα και από πάνω βάζουμε το κομμένο κοτόπουλο όπως φένεται και στην φωτογραφία.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο δεν θέλει πάνω από 30΄ψήσιμο γιατί στεγνώνει. Καλό είναι να έχετε αντικολλητικό τηγάνι.

 

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE