ΑΛΜΥΡΑ

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ κοτόπουλου. Συνοδέψτε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο σουφλέ κοτόπουλου.
Συνοδέψτε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε ένα υπέροχο και ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Υλικά

Loading...

•1 κοτόπουλο ψητό ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα
•600 ml γάλα ζεστό
•2 κ.σ. βούτυρο
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•2 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•6 αυγά [χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια]
•200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
•1 πράσο ψιλοκομμένο
•2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
•2 φέτες ψωμί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
•μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε ένα τηγάνι βάζετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια θερμοκρασία, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να κρυώνουν.

2.Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και σοτάρετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι. Προσθέτετε, ανακατεύοντας, το γάλα που ήδη έχετε ζεστάνει και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
3.Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και έναν έναν τους κρόκους αυγών ανακατεύοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών και ανακατεύετε.

4.Χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και τη προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να δώσετε όγκο στο σουφλέ.

5.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

 

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE