ΓΛΥΚΑ

Απλό, δροσερό, πανεύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι. Ιδανικό για το καλοκαίρι, αλλά και κάθε περίσταση που θέλουμε κάτι δροσερό και ελαφρύ.

Απλό, δροσερό, πανεύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι. Ιδανικό για το καλοκαίρι, αλλά και κάθε περίσταση που θέλουμε κάτι δροσερό και ελαφρύ.

Προετοιμασία: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα | Μαγείρεμα: 5 λεπτά | Σύνολο: 15 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 10 μερίδες

Loading...

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 281 θερμίδες | Λιπαρά: 13 γρ.

Υλικά συνταγής:

  • Καλυπτικό τούρτας: 1 φακελάκι
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 3 – 4 σταγόνες
    Ζαχαρούχο γάλα: 1 συσκευασία (περίπου 390 γρ)
  • Στραγγιστό γιαούρτι: 1 κιλό
  • Σκόνη ζελατίνη: 1 φακελάκι
  • Νερό: 4 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:

1. Καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στενόμακρης φόρμας για κέικ με μεμβράνη τροφίμων (αν βρέξετε την φόρμα πριν την καλύψετε, η μεμβράνη θα κολήσει πιο εύκολα).

2. Ετοιμάζετε το καλυπτικό τούρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες (συνήθως διαλύετε τη σκόνη σε κρύο 500 ml κρύο νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές ζάχαρη και βάζετε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση). Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο, για να πήξει το μείγμα.

3. Βάζετε τη ζελατίνη σε μικρό κατσαρολάκι, μαζί με το νερό. Την αφήνετε 3 – 4 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

4. Χτυπάτε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Όταν αναμειχθούν, προσθέτετε σε λεπτή ροή την ζελατίνη, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα. Αδειάζετε το μείγμα, στη φόρμα, πάνω από το κόκκινο μείγμα. ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).

5. Για να σερβίρετε το γλυκό, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρείτε τη μενβράνη.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE