ΑΛΜΥΡΑ

Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο να ανοίξει κανεις τουλάχιστον 17 φύλλα, ανοίγοντας μόνο ένα.

Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο να ανοίξει κανεις τουλάχιστον 17 φύλλα, ανοίγοντας μόνο ένα.

Τι χρειαζόμαστε:

Loading...
  • 600 γρ αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1- 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1)

Ζυμώνουμε τα υλικά μας (θα βρείτε παρακάτω αναλογίες, αλλά λογικά θα γίνεται και με άλλες συνταγές για ζύμη), και φτιάχνουμε 2 μπάλες τις οποίες αφήνουμε σκεπασμένες σε αλευρωμένο μπολ για 1/2 ώρα να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε σε φύλλο την μία μπάλα (δεν μ ας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πάχος).

Βήμα 2)

Σχεδιάζουμε με την μύτη του μαχαιριού 2 ομόκεντρους κύκλους και 8 ακτίνες που να ξεκινούν από την έξω πλευρά του μικρού κύκλου, όπως στην φωτογραφία. Μόνο τα σχεδιάζουμε, δεν κόβουμε.

Βήμα 3)

Αλείφουμε με μπόλικο λάδι όλο το φύλλο.

Βήμα 4)

Τώρα κόβουμε τα εξωτερικά κομμάτια ένα ένα.

Βήμα 5)

Τα τοποθετούμε πάνω στον εσωτερικό κύκλο. Αν είναι πολύ μεγαλύτερα μπορούμε να τα κόψουμε στην μέση.

Βήμα 6)

Γυρίζουμε προς τα μέσα τα 8 φυλλαράκια της δεύτερης σειράς να καλύψουν την μπάλα μας.

Βήμα 7)

Αν χρειαστεί τα τραβάμε λίγο.

Βήμα 8)

Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη μπάλα και τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες αλλά όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Βήμα 9)

Ανοίγουμε το φύλλο και πάλι δεν μας ενδιαφέρει το πάχος καθώς περιλαμβάνει μέσα τουλάχιστον άλλα 17 φύλλα. Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί μας με τις άκρες να προεξέχουν.

Βήμα 10)

Βάζουμε την γεμιση κανονικά.

Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο, σκεπάζουμε την πίτα μας και τυλίγουμε τις περισσευούμενες άκρες μεταξύ τους.

Βήμα 11)

Λαδώνουμε την πίτα από πάνω, τη χαράζουμε και είναι έτοιμη για ψήσιμο. Όταν ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμη. Όταν την κόψετε θα δείτε ότι έχει μέσα φυλλαράκια φυλλαράκια όπως τα φύλλα που παίρνουμε έτοιμα, ενώ είναι ακόμη πιο εύκολη διαδικασία από ό,τι με τα έτοιμα γιατί γλυτώνεις το λάδωμα σε κάθε φυλλαράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ χρησιμοποίησα τα παραπάνω υλικά και άνοιξε πανεύκολα το φύλλο

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE