ΑΛΜΥΡΑ

Όταν άκουγα ”Μπρόκολο” έφευγα μακριά…αλλά όταν δοκίμασα αυτή τη συνταγή πριν 11 χρόνια έγινε το αγαπημένο μου φαγητό!!

Όταν άκουγα »Μπρόκολο» έφευγα μακριά…αλλά όταν δοκίμασα αυτή τη συνταγή πριν 11 χρόνια έγινε το αγαπημένο μου φαγητό!!!
Μπρόκολο με μπεσαμέλ τυριών και πάπρικα στο φούρνο.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 1/2 κ.γ πάπρικά γλυκιά σκόνη
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΩΝ

  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 4 κ.σ φυτίνηή βιτάμ ή βούτυρο ή λαδάκι
  • 3 κούπες γάλα φρέσκο (η κούπα είναι των 250 ml)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • 150 γρ.φέτα χοντροτριμμένη
  • 150 γρ.τυρί που λιώνει τύπου γκούντα ή κασέρι
  • 2 κ.σ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει,ζεματάω το μπρόκολο σε κομμάτια για 5 λεπτά.
Το στραγγίζω και το βάζω σ’ένα ταψάκι.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο να λιώσει και ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Ρίχνω το γάλα με τη μία και ανακατεύω να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω πιπέρι,μοσχοκάρυδο το τυρί φέτα και το τυρί γκούντα και ανακατεύω καλα.
Αλάτι δεν βάζω λόγω των

Αδειάζω τη μπεσαμέλ πάνω από το μπρόκολο να καλυφθεί.
Πασπαλίζω με το κεφαλοτύρι την πάπρικα σκόνη και την πάπρικα σε νιφάδες και ψήνω στους 180 για 23-30 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει.
Σερβίρεται ζεστό και είναι καταπληκτικό!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Mπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί με το μπρόκολο ψητά φιλετάκια κοτόπουλο και από πάνω τη μπεσαμέλ.Ετσι έχουμε ένα πλήρες γεύμα!!

Τη Σόφη θα τη βρείτε και στη σελίδα της λιχουδιες της Σοφης

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top