ΓΛΥΚΑ

Μιας και ειναι καιρος για παραλια ειπα και γω να κανω λουκουμαδες παραλιας !!!

Μιας και ειναι καιρος για παραλια ειπα και γω να κανω λουκουμαδες παραλιας !!! Ελατε να κερασω !!

υλικα

Loading...
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κιλό αλέυρι
  • 2 φακελάκια βανίλια

εκτελεση

Βάζω το μισό αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν.
Προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει καλά περίπου 1-2ώρες
Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό

Για να κόψω στο μέγεθος που θέλω παίρνω ένα στρογγυλό τάπερ μικρό και ένα νεροπότηρο. Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο και ύστερα το μικρό. Έτσι βγαίνει ένα μεγάλο Ο.
Η ζύμη που περισεύει τη ξαναζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει
Αφήνω άλλη μισή ώρα τα ντόνατς να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο.

Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά.
Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζω με μπόλικη ζαχαρη ….
Vasiliki Saltaoura

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE