ΓΛΥΚΑ

Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτάκι στο τσακ μπαμ δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε.

Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτάκι στο τσακ μπαμ δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε.

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 κουτί φυτική κρέμα (σαντιγί) 500ml ή ένα κουτί morfat ή ένα κουτί ερμόλ. Απαραίτητο να έχουν μπει στο ψυγείο ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα κρύα.
  • 2 βανίλιες
  • Προαιρετικά 2 κουταλάκια του γλυκού Nes cafe ή κακάο ή τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο μέχρι να φουσκώσουν.

Βγάζουμε την κρέμα απ’ το ψυγείο και προσθέτουμε τα γάλατα μέσα σε αυτή( ποτέ το αντίθετο).

Ρίχνουμε τις βανίλιες και χτυπάμε για να γίνει αφράτο.

Στο δικό μας σπίτι άλλοι προτιμούν βανίλια, άλλοι με νες καφέ (τύπου μόκα), άλλοι σοκολάτα. Έτσι το χωρίζο σε δύο μέρη.

Προσθέτουμε Νes cafe στο ένα μέρος και χτυπάμε .

Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα και στα δύο μπολ για λίγο.

Σε περίπτωση που έχουμε μικρά παιδιά σπίτι, κυρίως το φτιάχνουμε με κακάο ή τρούφα.

μισή ώρα περίπου. Τα ξαναχτυπάμε πριν παγώσουν για να γίνουν περισσότερο αφράτα.

Έπειτα βάζουμε τα μπολ σκεπασμένα στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου. Τα ξαναχτυπάμε πριν παγώσουν για να γίνουν περισσότερο αφράτα.

Έξτρα tip : Μπορείτε να φτιάξετε και παγωτό σάντουιτς με την εξής διαδικασία:

Θα χρειαστείτε μπισκότα πτι-μπερ ανάλογα με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Βάζετε μια στρώση μπισκότα. Στρώνετε το μείγμα κι από πάνω άλλη μια μπισκοτένια στρώση.
Όταν παγώσει κόβετε σε μικρά σάντουιτς που έχουν το μέγεθος του μπισκότου.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top