ΑΛΜΥΡΑ

Κεφτεδακια Φουρνου Κοκκινιστα Με τα αρωματικά τους , με τα όλα τους. Και με πηχτή κόκκινη σάλτσα. Μια συνταγη μούρλια , που θα ενθουσιάσει την παρέα σας σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι.

Κεφτεδακια Φουρνου Κοκκινιστα Με τα αρωματικά τους , με τα όλα τους. Και με πηχτή κόκκινη σάλτσα. Μια συνταγη μούρλια ,
που θα ενθουσιάσει την παρέα σας σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

Loading...
  • Κεφτέδες
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιo
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκ. Σκόρδο λειωμένο
  • 2 κούπες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 ποτ. του κρασιού ελαιόλαδο (80 γρ περίπου)
  • ½ ματσάκι δυόσμο και μισό ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένα
  • Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα.
  • Αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα

  • 4-5 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη ή στο μουλτι
  • (Αν δεν βρίσκετε λόγω εποχής, χρησιμοποιείστε 2 κονσέρβες ντομάτες στον τρίφτη ή pumarro)
  • 1 κ.τ.γλ πελτές
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουτ. τ. σουπας) για σωτάρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • ½ κ τ.γλ. ζάχαρη
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τους κεφτέδες, ανακατεύοντας σε μπωλ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνοντας για 5 λεπτά. Καλό θα είναι να το ετοιμάσετε αρκετές ώρες πριν , ακόμα και από την προηγούμενη μέρα και να το έχετε στο ψυγείο, ώστε να ενωθούν τα αρώματα και να σφίξει ο κιμάς.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μια κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ έχουμε βγάλει το κιμά από το ψυγείο και έχουμε πλάσει τους κεφτέδες σε δίσκους περίπου 5 εκ. Τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 10 περίπου λεπτά.

Εν τω μεταξύ θα έχει βράσει και η σάλτσα μας. Βγάζουμε το ταψί με τους κεφτέδες και τους περιχύνουμε .

Φουρνίζουμε πάλι στους 170ο C για 25 λεπτά περίπου. Σβήνουμε το φούρνο και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα και το φαγητό είναι έτοιμο.%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b4%ce%b5%cf%82-2

Σερβίρετέ το με άσπρο ρύζι, αλλά και Ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE