ΓΛΥΚΑ

Ελαφρύ παγωτό, αφού τα κύρια συστατικά του είναι το γιαούρτι και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, αρωματικό από τη βανίλια και άκρως καλοκαιρινό, αν το συνοδέψετε με φρούτα εποχής!

Ελαφρύ παγωτό, αφού τα κύρια συστατικά του είναι το γιαούρτι και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, αρωματικό από τη βανίλια και άκρως καλοκαιρινό, αν το συνοδέψετε με φρούτα εποχής!

Υλικά Συνταγής

Loading...
  • 375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 125 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το παγώνουμε στο ψυγείο.

Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.

Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE