ΓΛΥΚΑ

Αν σας αρέσει η Starbucks λεμόνι καρβέλι, τότε θα λατρέψετε αυτό το υγρό, νόστιμα κέικ λεμόνι!

Αν σας αρέσει η Starbucks λεμόνι καρβέλι, τότε θα λατρέψετε αυτό το υγρό, νόστιμα κέικ λεμόνι!

υλικα

Loading...
  • 1½ c. αλεύρι
  • 1 (3,4 οζ.) Πακέτο, στιγμιαία πουτίγκα αναμίξτε Lemon
  • ½ κουταλάκι του γλυκού. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού. μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού. πήδημα
  • 3 αυγά
  • 1 c. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο, μαλάκωσε
  • 1 κουτ. βανίλια
  • 2 κουτ. εκχύλισμα λεμονιού
  • ⅓ γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ½ γ. λάδι
  • ¾ γ. απλό ελληνικό γιαούρτι
  • ξύσμα ενός λεμονιού

πάγωμα:

  • 3 κουταλιές της σούπας. Βούτυρο, μαλακό αλλά όχι λιωμένο
  • 1½ c. ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. εκχύλισμα λεμονιού

οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Γραμμή το κάτω μέρος του ένα 5 χ 9 «καρβέλι τηγάνι με ένα κομμάτι λαδόχαρτο. (Με ένα μολύβι, εντοπίζουν την κατώτατο σημείο του τηγανιού σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και κόψτε με ψαλίδι.) Ψεκάστε το τηγάνι και λαδόχαρτο με αντικολλητικό σπρέι ψήσιμο. αναιρέσει.
Σε ένα μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, μείγμα πουτίγκα, σκόνη ψησίματος, σόδα ψησίματος, και το άλας. Με ένα χέρι ή μίξερ, συνδυάστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, το εκχύλισμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το λάδι και το γιαούρτι.

Μέχρι Mix ομοιόμορφα σε συνδυασμό. Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο υγρό, σταματώντας να ξύσει κάτω από τις πλευρές του μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Χύστε το κτύπημα στο έτοιμο τηγάνι καρβέλι. Ψήστε για 55 λεπτά, ή μέχρι το κέντρο είναι πλήρως οριστεί, καθώς και δωρεάν Crumb οδοντογλυφίδα κόμματα έξω.
Μετά το ψήσιμο, αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 5-10 λεπτά. Τραβήξτε ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές του τηγανιού, αναποδογυρίστε και αφαιρέστε από τη λεκάνη, αφαιρώντας το κερωμένο χαρτί από κάτω. Ψύξτε εντελώς σε μια σχάρα ψύξης.

Για το πάγωμα: Συνδυάστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα λεμονιού με το χερούλι ή το αναμίκτη. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη σε σκόνη και κτυπήστε μέχρι ομαλή και κρεμώδη. Διαδώστε ομοιόμορφα το πάγωμα πάνω από την κορυφή του καρπού. Ψυγίστε ώστε να αφήσετε το πάγωμα να τοποθετηθεί εντελώς πριν το φέτες. Ψύξτε τυχόν υπολείμματα σε αεροστεγές δοχείο.

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE