ΓΛΥΚΑ

Αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για να το συνοδέψετε με το τσάι, με το γάλα σας ή με τον καφέ σας.

Αφράτο κέικ λεμονιού με γιαούρτι Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για να το συνοδέψετε με το τσάι, με το γάλα σας ή με τον καφέ σας.

Τι χρειαζόμαστε:

Loading...
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη μία κούπα ζάχαρης, τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα.

Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά.
Παράλληλα, ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο (θα πρέπει να το τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα), το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε το κέικ με το σιρόπι που μόλις φτιάξαμε.
Όταν το σιρόπι απορροφηθεί, πασπαλίζουμε το κέικ με λίγη ζάχαρη άχνη και… είναι έτοιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά, έπειτα τοποθετήστε το κάπου σχετικά βαθιά να χωράει και ρίξτε το σιρόπι, θα το αποροφήσει όλο.

loading...
Loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2017

To Top