ΑΛΜΥΡΑ

Λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, τριμμένο ρεγκάτο και δυόσμο ψιλοκομμένο!

Κολοκυθοκεφτέδες του ”Σελιανίτη ”, μια συνταγή της κυρά Σίας που για μένα θα είναι μακράν η καλύτερη που έχω φάει στη ζωή μου!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
  • 4 αυγά ( σπιτικά αν είναι δυνατόν)
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 80 γρ. περίπου ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι (ή όσο χρειαστεί) για να μην είναι ρευστό το μείγμα μας
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (εγώ το πρόσθεσα χωρίς αυτό να είναι στη συνταγή!)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το πρωί τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε σκεπασμένα πάνω από 2 ώρες να στραγγίζουν από τα υγρά τους!
    Όταν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα στραγγίζουμε καλά και με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.
    Ρίχνουμε τα τυριά, το επιπλέον αλάτι με προσοχή γιατί δεν θέλουμε να βγει αλμυρό το μείγμα, μισό κουταλάκι είναι αρκετό!
  3. Προσθέτουμε το πιπέρι, το δυόσμο και τέλος το σιμιγδάλι σιγά σιγά μέχρι να δούμε πως σφίγγει το μείγμα μας και δεν είναι νερουλό, ώστε να μπορεί να πλάθετε σαν κεφτές αλλά όχι τόσο σφιχτό όπως με τον κιμά!
  4. Βάζουμε ένα βαθύ σκεύος με λάδι να κάψει στο μάτι της κουζίνας και όταν έχει κάψει καλά αρχίζουμε να πλάθουμε μέτρια μπαλάκια με το μείγμα μας και να τα ρίχνουμε στο λάδι. Εγώ για να μη μου διαλυθούν στο τηγάνι φρόντισα και έβαλα στα δάκτυλά μου αλεύρι καλαμποκιού ώστε να έχει μια μεγαλύτερη αντοχή ο κεφτές όταν ψήνετε!
    Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να παγώσουν λίγο πριν τους απολαύσουμε!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top