ΓΛΥΚΑ

ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ Από τα ποιό αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, συνδεδεμένο με την αρχή του καλοκαιριού!!

Από τα ποιό αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, συνδεδεμένο με την αρχή του καλοκαιριού!!

ΎΛΙΚΑ

Loading...
  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα.
    Τα πλένουμε ,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ενα μπωλ χυμό δύο λεμονιού για περίπου 1 ώρα ( για να σφίξουν)
    Έπειτα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό αφαιρούμε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βάζουμε την ζάχαρη με το νερό για10 λεπτά να βράσει,σβήνουμε το μάτι τις κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το σιρόπι.
    Έπειτα προσθέτουμε τα κεράσια με το χυμό λεμονιού και την βανίλια και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά περίπου.
  3. Την ώρα που βράζει δημιουργείτε αφρός τον οποίο αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει καλά το γλυκό.
    Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ενα κουταλάκι στο πιάτο.
    Μόλις δούμε ότι έδεσε καλά το βάζουμε στα βάζα και αναποδογυριζουμε μέχρι να κρυώσει.
  4. Οδηγίες
  5. Αν το σιρόπι δεν δέσει σωστά, άν δηλαδή είναι αραιό , το γλυκό θα μουχλιασει.
    Στην περίπτωση αυτή , αφαιρούμε προσεκτικά τη μούχλα και το ξαναδενουμε.
  6. Αντίθετα τώρα, άν σφίξει πολύ το σιρόπι , το γλυκό θα ζαχαρωσει.
    Τότε προσθέτουμε λίγο νερο και το ξαναδενουμε .
  7. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.
    Καλή Επιτυχία!!!
    Καλό καλοκαίρι!!!Οι Συνταγές της Κυριακής
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συνταγές μαγειρικής απο το igastronomie. Αγαπάμε το καλό φαγητό, τη μαγειρική της μαμάς, τα γλυκά της γιαγιάς και μοιραζόμαστε τις πιο σούπερ συνταγές μας!

igastronomie.gr... Copyright © 2017 All the rights are reserved

To Top
error: Δεν επιτρέπεται το copy-paste

Στηρίξτε μας με ενα LIKE